Tags

, , ,

Buurse beekAfgelopen jaar heb ik na een moeilijke periode besloten om dingen op te pakken, die ik eigenlijk altijd al wilde doen of graag gedaan heb maar waar ik, om welke reden dan ook, nooit aan toe gekomen ben. Eén van deze dingen is het wandelen. Dat deed ik al met plezier, maar het was meer een zondagmiddag wandeling van max. twee uur (in het Duits: spazieren gehen – niet wandern (!)). Het leek mij leuk om wat langere afstanden te wandelen. Maar… kan ik dit aan? Heb ik de conditie? Alleen wandelen vond ik niet leuk, maar als ik met anderen ga wandelen, dan komt het er straks op neer dat ze me op sleeptouw moeten nemen. Goed, als je iets wilt, dan moet je het aanpakken. Dus ben ik op zoek gegaan… Mr. Google bracht mij snel naar de wandelsite. Een leuke site, waar je iets v
an een strippenkaart kunt kopen. En ook dit pas nadat je twee keer gratis meegelopen hebt. Veilig dus, om het een keer uit te proberen! Account aanmaken en een wandeling in de buurt uitzoeken, niet te lang graag! Het laatste was niet zo gemakkelijk, veel wandelingen zijn rond de 20 km en dat was voor mij lang. Maar goed, als je iets wilt… Je weet wel.

Wat moet ik zeggen? De eerste wandeling was in oktober 2014, de Erve Bruggert route van 20 km. HaaksbergerveenDeze route gaat onder andere langs de Buurserbeek, Oostendorper watermolen, het prachtige Haaksbergerveen en het Lankheet. Een leuke groep van 15 mensen – gezellig, open, aardig. En nee, ze hebben mij niet op sleeptouw moeten nemen! Ik ben meteen verslaafd geraakt, vanwege de (vorm van) beweging? De mooie natuur? Ik weet het niet, het maakt ook niets uit. Ik heb ’s avonds mijn voeten en botten flink gevoeld maar had een voldaan gevoel en heb mij meteen een strippenkaart gehaald en de volgende wandelingen ingepland!

Het wandelavontuur is begonnen!